Angsten en fobieën

angsten en fobieën

Angsten en fobieën

Angsten en fobieën zijn prima te behandelen met hypnose.

Vliegangst? Doodsbang voor honden, spinnen etc.?  Hoogtevrees? Sociale angsten? Paniekaanvallen?

Wist je dat eigenlijk alle angsten ontstaan doordat je zelf een bepaald beeld oproept en dat blijft herhalen en dus versterken na bijvoorbeeld al één angstig incident?

Iedereen maakt af en toe een angstige situatie mee. Een ontmoeting met een agressieve hond, je wordt een keer uitgelachen of je voelt je een keer niet zo lekker in een omgeving met veel mensen.

De meeste mensen vergeten dat gewoon. Er is even angst, dat ebt weer weg en ze gaan door met hun leven. Na een zo’n incident ontwikkel je dan niet meteen een angst voor honden of mensen.

Als je als kind een angstige situatie meemaakt en je angst wordt versterkt door je omgeving dan kan een angst of fobie ontstaan.

Als je een paar keer een stressvolle ervaring hebt in een zelfde omgeving of met een bepaald dier, dan kan je onbewuste dit gaan generaliseren dat je bijvoorbeeld altijd voor iedere hond bang moet zijn.

Met behulp van hypnotherapie zijn angsten en fobieën heel goed te behandelen en ben je vaak al in 1 tot 3 sessies van je probleem af.