Hypnotherapie


hypnose

Hypnose

Hypnose? Hypnotherapie? Geloof jij daarin? Rasta Rostelli! Kakelend als een kip op een podium! Dat werkt niet bij mij! Dat vind ik eng!!

Zo maar even een greep uit de reacties die ik soms krijg als ik vertel dat ik hypnotherapeut ben en mensen onder hypnose breng.

Hypnose is niks meer of minder dan een mengeling van focus en ontspanning. Het omzeilen van de kritische mind om makkelijker door te dringen tot het onbewuste.

Heb je weleens gehad dat je achter het stuur van je auto ineens denkt; Oh ben ik al hier!

Je hebt een heel stuk weg niet bewust meegemaakt omdat je met je gedachten heel ergens anders was. Dit was een spontane hypnose ervaring.

Of herken je dit? Je zit naar een hele droevige film te kijken en ineens merk je dat de tranen over je wangen lopen en het geluid van de buurman die altijd zo hard met de deuren slaat als hij thuis komt heb je helemaal niet gehoord.

Je weet dat in de film acteurs een verhaal spelen en dat het niet echt is maar je ging zo in het verhaal op dat je er emoties bij voelde en de buurman helemaal niet gehoord hebt. Weer een spontane hypnose.

En zo gaan we dagelijks allemaal in en uit hypnose. Zitten we regelmatig in een andere bewustzijnstoestand. Niemand die dat eng vind toch?

Hoe werkt het?

Hypnose is een techniek die al sinds 1842 onder deze term bestaat.

Allerlei onderzoeken laten tegenwoordig zien dat we als mens voornamelijk door ons onbewuste geleid worden. Hoeveel zin heeft het dan om je problemen alleen op bewust niveau aan te pakken.

Hypnose is de manier om je bewuste te omzeilen en contact te maken met je onbewuste.

En als we dat onbewuste  nu in gaan zetten om het bewuste te helpen de problemen op te lossen, dan zijn we dus op super turbokracht bezig als we het vergelijken met alleen bewust ergens aan werken.

En dat is nou precies de reden dat hypnose zulke hoge resultaten laat zien.

Wil je eens praten over hoe hypnose jou kan helpen of wil je gewoon eens ervaren wat hypnose is?

Bel en kom langs voor een afspraak!