Kamelenliefde (boek)

kamelenliefde

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2011 besloot ik een boek te schrijven. Gewoon om te kijken of ik het kon. Ik zat in een periode in mijn leven dat mijn laatste relatie net verbroken was en ik als single genoeg tijd tot mijn beschikking had. Het idee wat zich in mijn hoofd vormde besloot ik uit te werken tot een boek. Toen het klaar was besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te uploaden om te laten beoordelen op geschiktheid om te publiceren. Groot was mijn verbazing dat ik uitgenodigd werd op een bijeenkomst voor nieuwe schrijvers en daar een contract kreeg aangeboden. Kamelenliefde was in 212 een feit. Je kunt je wellicht voorstellen hoe trots ik me voelde om mijn eerste echte boek in mijn handen te houden.

Samenvatting

Kamelenliefde is een moderne lovestory waarin heel eigentijds, tekst wordt afgewisseld met sms-verkeer. Heel herkenbaar voor iedereen die ooit een vakantieliefde in het buitenland heeft gehad. Wat het boek meer diepgang geeft is het feit dat het zich afspeelt in het moderne Egypte, vlak na de val van Mubarak. Het laat ook zien hoe de ‘gewone’ Egyptenaar deze periode van politieke onrust beleeft. De cultuurverschillen waar de hoofdpersoon tegenaan loopt, worden onder de loep genomen vanuit de behoefte om de verschillen in gedrag en beleving te willen verklaren. Een verhaal waarin de hoofdpersoon haar relaties en belevenissen met de nodige zelfspot beschrijft.

Over de auteur

“Ik ben in 1967 geboren in Voorburg en daar, na wat omzwervingen ook weer teruggekeerd. Als afgestudeerd psycholoog ben ik werkzaam als manager in de IT branche. Vanuit mijn achtergrond in de persoonlijkheidspsychologie is er altijd de onweerstaanbare interesse in het gedrag van mensen blijven bestaan. Vooral het anders zijn trekt. Andere culturen, maar ook mensen die zich anders gedragen, volg ik met verwondering en interesse vanuit de diepgewortelde behoefte om te verklaren, te begrijpen en te ontdekken hoe het ook anders kan.”

Bestellen? Klik hier.