Seksuele problemenSeksuele problemen

Diverse seksuele problemen zoals vaginisme, erectie problemen, vroegtijdige zaadlozing, geen zin in of juist seksverslaafd, komen vaker voor dan je denkt. Als na onderzoek blijkt dat een medische oorzaak is uitgesloten dan zijn dit soort problemen vaak prima op te lossen met behulp van hypnotherapie.

Het is echter niet iets wat mensen snel onderling even bespreken bij de wekelijkse vrijdagmiddag borrel. Er rust toch nog een taboe op en de meeste mensen schamen zich ervoor, zelfs met de partner is dit vaak al een beladen onderwerp om te bespreken.

Veel van dit soort problemen hangen samen met een te laag zelfbeeld, stress, verlegenheid of faalangst of zijn simpelweg het gevolg van een minder geslaagde ervaring die gegeneraliseerd is.

Vaak legt dit een grote druk op de relatie.

Bel of mail en kom langs! Met mijn behandeling waarbij hypnose een onderdeel is, heb ik al veel mensen van hun seksuele problemen af geholpen.

Zie onderaan de pagina voor het contactformulier.

Wil je liever eerst thuis de speciaal door Fenix hypnotherapie ontwikkelde MP3 voor zelf hypnose proberen? Bekijk die hier.

Vaginisme

Vaginisme is een klacht waar veel meer vrouwen voor een langere of kortere periode in hun leven mee kampen dan je denkt. Het houdt in dat de spieren rondomde vagina dichtknijpen zodat de penis er niet in kan of pijnlijk is. Dezelfde klachten kunnen ook voorkomen bij het inbrengen van een tampon. De  oorzaak van deze klachten kan fysiek zijn, denk aan schimmels, SOA’s, maar ook littekenweefsel, endometriose etc. maar als dat onderzocht en uitgesloten is. Wat dan?

Mijn eigen ervaring

Ook ik heb een bepaalde periode in mijn leven rond gelopen met pijn klachten bij het vrijen. Ik ken dus het hele circuit. Eerst naar de huisarts, die je vervolgens doorstuurt naar de gynaecoloog, vervolgens de bekkenbodem fysiotherapeut en toen dit allemaal geen resultaat gaf nog eens naar de poezenpoli zoals ik het noemde. Een aparte afdeling in het Sint Franciscus gasthuis in Rotterdam die ging kijken of het wellicht een ontsteking of psoriasis was. Groot was de teleurstelling dat er helaas niet een zalfje of pilletje te vinden was die het probleem snel weer oploste.

Gelukkig wist ik, door een heel bevredigend seksleven hiervoor, dat het ook heel anders kon zijn. Dat ik normaal heel vrij was in mijn seksbeleving en er erg van kon genieten. Ik was er dan ook van overtuigd dat het wel weer over zou gaan, alleen zo lang het duurde was het heel vervelend. Ik heb deze klachten twee keer gehad, een keer een langere en een korte periode. Naderhand moest ik toch de conclusies trekken dat het wellicht toch aan de relatie lag waar de fut uit was. Mijn lichaam gaf aan dat het tijd was om er mee te stoppen. Daar waar ik er bewust nog niet aan toe was om dit toe te geven.

Bij mij was de oorzaak een haperende relatie, maar bij andere vrouwen ligt een psychische oorzaak soms op een heel ander vlak. Ik had het geluk dat ik voor deze klachten een heel fijn seksleven had. Ik wist dus dat ik het kon en dat er echt iets aan de hand was. Maar dat is  minder van zelfsprekend als je meteen bij je eerste seksuele ervaring dit soort klachten hebt.

Gelukkig is er wel heel goed iets aan te doen. Met behulp van hypnotherapie komen we achter de onderliggende ontstaansoorzaak van het probleem en zijn dit soort klachten vaak al in 1-3 sessies op te lossen.

Wacht niet langer maar bel of mail nu! Zie onderaan de pagina voor het contactformulier.

 

Erectiestoornis

Een erectie stoornis komt veel vaker voor dan je denkt. Er rust nog een groot taboe op. Daar waar vrouwen onderling misschien vaginisme nog wel met een goede vriendin bespreken.  Mannen bespreken seksuele problemen niet onder elkaar. De stap richting huisarts is al een hele stap. Ook hier kan de oorzaak fysiek zijn, denk aan hoge bloeddruk, diabetes, verlaagde testosteronspiegel of bijwerkingen van medicatie. Maar als daar geen oorzaak gevonden wordt wat dan?

Ook bij mannen is de onderliggende oorzaak vaak divers zoals spanning, faalangst een minder geslaagde vrijpartij in het verleden, etc. Ook hier is gelukkig heel goed iets aan te doen. We kunnen, net als bij de dames, de onderliggende ontstaansoorzaak van het probleem met behulp van hypnotherapie opsporen en dit soort klachten vaak al in 1-3 sessies op te lossen.

Neem contact met ons op voor informatie of een afspraak via onderstaande contactformulier.

Wil je liever eerst thuis de speciaal door Fenix hypnotherapie ontwikkelde MP3 voor zelf hypnose proberen? Bekijk die hier.